Salsero Mboka

Wanneer begint de volgende cursus?

Voordat de cursus begint hebben we altijd een proeflesronde. Kijk in het lesrooster voor de data van de proeflessen. De cursus begint gelijk de week na de proeflessen.

In welk niveau hoor ik thuis?

Als je nooit eerder of weinig salsa hebt gedanst, kun je jezelf beter inschrijven in de beginners groep. Je leert dan stap voor stap de basisvaardigheden. Mensen die al eerder les hebben gehad of al salsa kunnen dansen adviseren wij langs te komen zodat wij kunnen nagaan in welk niveau ze thuis horen. Vaak is het ook bij deze personen beter om eerst aan te sluiten bij het beginners niveau, omdat ze moeten wennen aan de dansstijl en lesmethoden.

Zijn de cursisten van mijn leeftijd?

De samenstelling van de groepen is bijna nooit van te voren bekend. Dit komt omdat salsa niet leeftijdsgebonden is. Onze cursisten variëren van 16 tot 55 jaar. Iedereen is welkom om lessen te komen nemen bij ons. Voor iedere leeftijdscategorie zijn er mensen met wie je kan praten.

Wat voor kleding/schoeisel moet ik dragen?

Tijdens de lessen draagt men informele (casual) kleding. De meeste cursisten dragen rokjes voor dames en een pantalonbroek voor mannen. Voor schoeisel is het belangrijk dat ze niet te stroef of te glad zijn. Belangrijk is dat je makkelijk kunt bewegen in je kleding en fijne schoenen aan hebt om op te dansen. (dit verschilt per persoon). In het fotoalbum kun je een indruk hiervan krijgen.

Heb ik een danspartner nodig?

Nee. We raden het aan, maar het is niet verplicht. Een groot deel van de cursisten komt zonder danspartner. Tijdens de les wordt er constant gewisseld van partner. Bij Salsero Mboka leer je met iedereen dansen in plaats van met een vaste danspartner. Het wisselen maakt de lessen socialer en leuker. Na een cursus salsa kun je niet alleen salsadansen, maar heb je een hele groep kennissen (en misschien goede vrienden?) erbij.